torsdag 22 november 2012

Bokevent

Igår var första gången som jag var på ett bokevent anordnat av Books & Dreams (liknande event anordnades tidigare av föregångaren Yourlife). Det var chefredaktör Carina Nunstedt som höll i trådarna.

Bokevent på Skandiabiografen på Drottninggatan i Stockholm.
Vi fick höra Johanna Westman och Jens Linder berätta om sin inspirerande julbok December: Från adventspyssel till nyårspartaj, full av recept och julstruktur. Jojo Moyes som i botten är journalist berättade om hur hon efter ungefär tio år som författare breakade stort med Livet efter dig, som verkar vara en feelgood med allvarligt ämne. Den handlar om en framgångsrik man vars liv rasar samman när han är med om en trafikolycka och blir förlamad. En kvinna som motvilligt börjar arbeta för honom ser det snart som sin uppgift att få honom att hitta mening med sitt liv igen. Carina Nunstedt som är medförfattare till Camilla Henemarks bok Adjö det ljuva livet pratade tillsammans om den, som jag tidigare recenserat här. Louise Boije av Gennäs talade om sin triologi där andra boken Blå koral just kommit ut. Åke Edwardson har nyligen släppt ytterligare en bok (den elfte) om Erik Winter, Hus vid världens ände. Sofi Fahrman och Julia Fors pratade träning, kost och boken Bodylicious! Slutligen pratade Peter Jöback om sin personliga julbok Jag kommer hem igen till jul som hör ihop med hans julskiva med samma namn som kom för tio år sedan. 

På det hela taget en trevlig tillställning som kryddades av utlottningar och en goodiebag. Kan verkligen tänka mig gå på flera liknande tillställningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar