lördag 12 januari 2013

Mörka platser

Mörka platser
Deckare utgiven på Modernista.
Libby Day är en 30-årig kvinna som präglas starkt av det som hände när hon var sju år. Då mördades hennes mamma och två systrar i deras hus. Libby lyckades fly ut där hon gömde sig. Hennes storebror Ben arresterades senare för dådet och hamnade i fängelse.

I nutid kontaktas Libby av ett sällskap som fascineras och gräver i gamla mord. Hon erbjuds pengar för att komma till en sådan sammankomst och sedan vidare för att göra efterforskningar som ska styrka att Ben är oskyldig, vilket sällskapet tror.

Libby håller det förflutna ifrån sig, men hon är i stort behov av pengar då donationerna hon levt på börjar ta slut, och går med på att involveras i sällskapets påhitt. På detta sätt kommer Libby sanningen på spåren.

Berättelsen pendlar mellan nutid och tiden för familjekatastrofen och man får se historien ur olika personers perspektiv. Som läsare förvånas jag hur mycket som hände den där ödesdigra dagen, där allt i sig kan utgöra förklaringar till morden.

Jag hade läst om boken på olika ställen och upplever den som lite hypad, men tycker inte mina förväntningar infrias. Det är visserligen en annorlunda spänningsroman på ett bra sätt, men den grep mig inte i någon större utsträckning.

Boken finns bland annat hos adlibris, bokus och cdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar