torsdag 24 januari 2013

I natt är du död


I natt är du död (pocket)
Fjärde Sandhamnsdeckaren.
Det har blivit så att jag betar av Viveca Stens deckarserie som utspelar sig på Sandhamn. Historierna är lite småputtriga och jag gillar huvudkaraktärerna; polisen Thomas Andreasson och juristen Nora Linde, som är barndomskamrater. Jag har tidigare varit övertygad om att deras relation ska utvecklas till en kärleksrelation, men är inte så säker längre.

I I natt är du död hittas studenten Marcus Nielsen död, hängd i sin lägenhet. Det visar sig att han börjat rota i en gammal militär historia för ett skolarbetes räkning. Han intervjuade män som utbildade sig till kustjägare på 70-talet. Detta får oerhörda konsekvenser för både honom och några av kustjägarna.

Vad gäller bihistorien som går igenom alla böcker så håller Nora på att skilja sig från sin man medan Thomas nyligen hittat tillbaka till sin Pernilla.

Nora har en ganska tillbakadragen roll vad gäller det polisiära arbetet i denna bok till skillnad från tidigare, vilket är lite tråkigt. Dessutom är den information hon har att komma med inte ny för polisen.

Boken är ojämn, den är bitvis lite spännande men emellanåt likt tidigare böcker, förutsägbar. Den var dock tillräckligt läsvärd för att jag ska läsa vidare i serien.

Boken finns bland annat hos adlibris, bokus och cdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar